Buurtwerk Dordrecht sluit fysiek de deuren, maar blijft present

De bestrijding van het coronavirus is in een nieuwe fase beland. Nu alle ontmoetingsplekken in het hele land op slot gaan, sluit ook Buurtwerk Dordrecht de deuren van haar locaties in Dordrecht.

De centra gaan voorlopig dicht. Was voor het weekend de inzet ook nog gericht op het zoveel mogelijk openhouden van de centra voor inloop en kleinschalige ontmoeting, nu komt de focus vol te liggen op presentie, digitaal of telefonisch, het voorkomen van dreigend isolement van ouderen en kwetsbare personen en het voorkomen van verveling bij jeugd en jongeren.

De locaties van Buurtwerk Dordrecht die sluiten zijn: De Nieuwe Stoof in Crabbehof, De Admiraal in Wielwijk, Koloriet in Krispijn, De Eendracht in het centrum, De Wijkhaven in Staart en het Cultureel Centrum in Sterrenburg.

Natuurlijk zijn de buurtwerkers wel digitaal en telefonisch bereikbaar voor een praatje en ondersteuningsvragen. Dordtenaren die door de oproep om thuis te blijven voor problemen komen te staan, die ze niet opgelost krijgen met hulp van bijvoorbeeld buren of familie, kunnen contact opnemen met een van de buurtwerkers. Een actueel overzicht van de namen, telefoonnummers en e-mailadressen van buurtwerkers vind je hieronder.

Over Buurtwerk Dordrecht

Wij staan voor een zelfredzame, sociale samenleving. Dat is niet altijd en voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom helpen we mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vragen en bij mooie projecten die mensen samenbrengen. Dat doen we met onze opgedane kennis, verschillende middelen – zoals onze buurthuizen – en samen met overheden en partners. Maar vooral met onze bevlogen medewerkers en vrijwilligers. Want wij doen het nooit alleen. Buurtwerk Dordrecht is een samenwerking tussen Contourdetwern en MEE-Vivenz.

Wij zijn bereikbaar!

Wij zijn wel bereikbaar voor vragen en voor een praatje! De wijk- en buurtcentra  van Buurtwerk Dordrecht zijn aangepast open voor ontmoetingen & activiteiten. Dit in verband met de aangescherpte regels rondom het coronavirus. De buurtwerkers zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 12.00 uur.

Als er wijkbewoners zijn die hulp nodig hebben in verband met ziekte of omdat zij tot de risicogroep behoren en bijvoorbeeld geen boodschappen kunnen doen: laat ons het weten!  Samen bekijken we wat we kunnen betekenen.

Wil je helpen? Laat het ons weten! 

Pas goed op jezelf en we hopen je binnenkort weer te zien!