In de wijk Krispijn in Dordrecht wonen veel mensen van verschillende nationaliteiten. Dat maakt de wijk levendig en interessant. Er zijn ouders in Krispijn die hun kinderen niet zo heel goed kunnen helpen met het huiswerk. Deels komt dat door de taal of de vooropleiding van de ouders of door de andere manier van lesgeven in Nederland. Buurtwerk Dordrecht wil die achterstanden inhalen. Daarom organiseert het buurtwerk huiswerkbegeleiding  in wijkcentrum De Koloriet. 

Wachtlijst voor hulp bij huiswerk

Buurtwerker Dursel Buyukodabasi startte vorig jaar oktober samen met een gepensioneerde docent de huiswerkbegeleiding. Dursel: “We merkten dat sommige kinderen in de wijk achterstand opliepen, omdat er thuis minder Nederlands gesproken wordt of dat ouders het lastig vinden om het huiswerk te begeleiden. Met de huiswerkbegeleiding in Koloriet hopen we de achterstand in te halen en de kinderen te ondersteunen bij hun huiswerk. Daarnaast willen kinderen stimuleren hun huiswerk te blijven maken.” De groep bestaat nu uit vijf kinderen tussen de acht en elf jaar en na de zomer wil Dursel deze groep uitbreiden met tien kinderen. Dan komt er ook een extra vrijwilliger bij. Dursel: “De kinderen moeten hun huiswerk meenemen en de les duurt ongeveer anderhalf uur. Eerst werken ze aan hun taal- en rekenvaardigheden en na een uur doen ze rekenspelletjes. Zo blijven ze leren.” De activiteit is populair bij de kinderen in de wijk. Er is een wachtlijst ontstaan; vandaar de uitbreiding na de zomervakantie. 

huiswerkbegeleiding Krispijn Buurtwerk Dordrecht

huiswerkbegeleiding Krispijn Buurtwerk Dordrecht

Kinderen, huiswerk en ouders

De kids vinden het superleuk om samen huiswerk te maken en daarna te spelen. En we willen ook graag dat ze de zin om huiswerk te maken ook thuis doorzetten. Wat ook een pluspunt is, is het contact met de ouders. Vaak komen ze met een speciaal verzoek om aan een bepaald onderwerp nog eens extra aandacht te schenken. Al met al een initiatief dat goed aansluit bij de behoefte van de bewoners van Krisipijn.

Buurtwerk Dordrecht is er voor jou!

Onze Buurtwerkers zijn er als je wel wat ondersteuning kunt gebruiken, maar ook als je een leuk initiatief in gedachten hebt. Heb je een vraag over vrijwilligerswerk, hulp nodig in het maken van je huiswerk of zorgen over eenzaamheid? De Buurtwerkers zijn altijd nieuwsgierig naar jouw ideeën. Denk jij erover na om een activiteit te organiseren om de sfeer in jouw buurt te verbeteren? We helpen je graag op weg!

Klik hier voor onze contactinformatie