Eén tegen eenzaamheid

Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid wil de overheid eenzaamheid in Nederland verminderen. Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij zichzelf of een ander. En iedereen kan helpen om er iets tegen te doen.

Je bent niet alleen

De gemeente Dordrecht doet ook mee met dit landelijke programma en heeft daarnaast de campagne “Je bent niet alleen” opgezet om eenzaamheid extra onder de aandacht te brengen bij haar bewoners. Ongeveer de helft van de Dordtse inwoners boven de 18 jaar ervaart wel eens een gevoel van eenzaamheid. Bij ouderen ligt dat cijfer nog hoger, maar ook onder jongeren is eenzaamheid helaas een serieus probleem.

Gelukkig zijn er veel mooie initiatieven in de stad georganiseerd om eenzaamheid te bestrijden. Zo ook in de Week tegen Eenzaamheid van 28-09-2023 t/m 04-10-2023. Want hierin hebben wij allemaal, gemeente, organisaties en inwoners, een verantwoordelijkheid.

 

Specialist Eenzaamheid

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over manieren om eenzaamheidsgevoelens tegen te gaan? Neem dan contact op met onze specialist eenzaamheid.

Ragna Bottse

Activiteiten

Dordrecht Sociaal, label Buurtwerk Dordrecht, heeft naast activiteiten gedurende de Week tegen Eenzaamheid ook een aantal doorlopende activiteiten rondom dit thema georganiseerd. Al deze activiteiten bevatten minstens 1 van de volgende onderdelen:

Informatief

Tijdens het informatieve gedeelte wordt u wegwijs gemaakt in het thema eenzaamheid en krijgt u handvatten aangereikt hoe u hiermee om kunt gaan. Belangrijk hierbij is dat dit voor zowel jong en oud geldt. Iedereen kan gevoelens van eenzaamheid ervaren.

Sportief

Het sportieve gedeelte wordt uitgevoerd in samenwerking met de netwerkpartners van Buurtwerk Dordrecht. Dit kan een workshop dansen zijn, maar ook een wandelgroep of een gym-/ beweeggroep.

Creatief

Er worden gedurende de Week tegen Eenzaamheid verschillende creatieve vormen toegepast. Deze werkvormen komen allemaal uit de methode Creatief Leven. Deze methode is ontwikkeld door J. Rijks en bewezen effectief bij de aanpak van eenzaamheid.

Aperitief

Onder deze vlag vallen alle activiteiten die de inwendige mens blij maakt. Lekker eten tegen een lage prijs en soms zelfs helemaal voor niets!

Onze doorlopende activiteiten:

Deze maand
Deze maand

Onze wijklocaties

Benieuwd waar je ons kunt vinden? Hieronder vind je al onze locaties in de wijken van Dordrecht. We zijn actief in heel Dordrecht. Er is altijd wel een wijkcentrum bij u in de buurt.

Wijkcentrum Koloriet

Jacob Marisstraat 70
3314 TK Dordrecht
078 613 2103

De WIJkhaven

Maasstraat 25
3313 GE Dordrecht

Trefpunt De Nieuwe Stoof

De Savornin Lohmanweg 100
3317 LA Dordrecht
078 617 3240

Buurtkamer Vrieseweg

Vrieseweg 10
3311 NX Dordrecht

Cultureel Centrum Sterrenburg

Dalmeyerplein 10
3318 CB Dordrecht
Tel: 078 654 97 47

De Admiraal

Admiraalsplein 168
3317 BC Dordrecht
078 617 9207

De Eendracht

Marcellus Schampersstraat 1
3311 ZJ Dordrecht