Buurtwerk Dordrecht en salsaschool Giantssalsa hebben de handen ineen geslagen om voor 65-plussers uit Dordrecht een swingend en hartverwarmend Winterprogramma samen te stellen. Hierbij kunnen ouderen op diverse locaties in Dordrecht beginnerspasjes op Latin muziek aanleren, meedoen aan een quiz of spelletjes en gezellig samenzijn.

Buurtwerk Dordrecht en Giantssalsa roepen dan ook alle senioren op hun warme huis te verlaten en te genieten van dit Winterprogramma.

Buurtwerker Viveca Chatlein van Buurtwerk Dordrecht: “Hoe verleidelijk het ook is om bij kou binnen te blijven, is het toch beter om naar ons Winterprogramma te komen. Je wordt vanzelf warm van de dans, de quiz, de spelletjes en de gezelligheid. Dus kom je huis uit, en kom en blijf bij ons in beweging!”  

Viveca weet waar ze over praat. Afgelopen zomer hield Buurtwerk Dordrecht en Giantssalsa een zomerprogramma voor 65-plussers. Wekelijks trokken Viveca en salsaleraar Jay van plein naar plein, en van wijk naar wijk, om ouderen de soepele Latin-pasjes aan te leren. Op eigen tempo en niveau. Viveca: “Want je bent nooit te oud om de salsa te leren. Na afloop kon je aan de quiz meedoen. Het werd een wekelijks hoogtepuntje voor veel Dordtse senioren. Of zoals een 86-jarige vrouw zei: ‘ik word er blij van, en dat op mijn leeftijd.’ 

Het succes is deze winter dus op herhaling.

Het programma

Op 15 december is de aftrap van het Winterprogramma in het Cultureel Centrum van Sterrenburg.

Vervolgens op 12 en 16 januari bij wijkcentrum De Admiraal in de wijk Wielwijk, op 9 en 23 februari bij Wijkhaven Staart in de wijk Staart en op 16 en 30 maart bij wijkcentrum Koloriet in de wijk Krispijn.

Viveca: “Als buurtwerker zet ik me op stedelijk gebied veel in voor de Dordtse ouderen. Buurtwerk Dordrecht en de gemeente willen graag dat ouderen meetellen en er weer toe doen. Met het zomer- en winterprogramma is hierin een goede balans gevonden. Ouderen komen niet alleen in beweging en houden zich door het dansen lenig en soepel, maar bij het onthouden van de danspasjes wordt hun geest verscherpt. Daarnaast vergroten ze hun kennis en geheugen met de quiz en spelletjes en wordt hun saamhorigheidsgevoel versterkt. Het programma is op alle fronten geslaagd. Zowel fysiek, mentaal als sociaal.”  

Bent u 65-plusser en wilt u ook in beweging komen met het Winterprogramma van Buurtwerk Dordrecht?
Neem dan contact op met Viveca 06 – 528 68 583 of met Jay 06-418 79 483