Dordrecht kent vele krachtige vrouwen. Dat blijkt wel uit de opkomst vandaag tijdens Internationale Vrouwendag 2024. Wijkcentrum de Admiraal opende haar deuren voor ruim 70 mooie dames.

Het thema dit jaar ‘Eén wereld,duizend vrouwen’ viert de overeenkomsten en verschillen tussen vrouwen uit Nederland met allerlei culturen. Om elkaar te inspireren en van elkaar te leren, werd er een ware feestavond georganiseerd met 23 verschillende culturen. Dat vrouwen uit Dordrecht van alle markten thuis zijn, blijkt wel uit het gevarieerde aanbod wat op de tafels lag. Naast eten, drinken, gezelligheid en dansen, waren er o.a. twee gastsprekers die hun verhaal hebben gedaan over hoe ze gekomen zijn waar ze nu staan.

Echte Powervrouwen!
Er was een loterij gesponsord door lokale ondernemers. Hierbij waren leuke prijzen te winnen. Van een gratis rijles tot cadeaubonnen. Tevens konden de vrouwen hun haren laten doen en henna laten zetten. Onderling werd er ook kennis gemaakt met elkaar door elkaar te zoeken dmv een spel. Al met al een geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar. Emancipatie is namelijk nooit klaar en daar willen wij als buurtwerk ons steentje zeker aan bijdragen om dit in beweging te houden, voor alle vrouwen!