ACTIVITEITEN BIJ U IN DE BUURT

Wandelen in de buurt met ‘Licht voor elkaar’

 In de week van Kerst, vanaf 21 december, kunnen de inwoners van Dordrecht e.o. een alternatieve lichtjestocht wandelen. Deze tocht met als thema ‘Licht voor elkaar’ wordt  georganiseerd door Buurtwerk Dordrecht en Straatpraatje, een actieve wijkbewonersgroep, samen met de kerken in de wijk. Bewoners van de straten in het vierkant tussen St.Jorisweg, Singel, Blekersdijk en Kromhout en de Koningin Wilhelminastraat en Adriaan van Bleijenburghstraat zijn via flyers opgeroepen om in genoemde week hun ramen met lichtjes te versieren in het thema ‘Licht voor elkaar’. 

Iedereen kan op eigen initiatief en op een zelf gekozen tijdstip de wandeling door de wijk maken. Kinderen kunnen tijdens de wandeling op een bingokaart allerlei kerstfiguren aankruisen die ze zien achter de ramen. De bingokaart is afgedrukt op de achterkant van de flyer die huis aan huis is verspreid, maar kan ook gedownload worden via lichtvoordordt.nl/lichtvoorelkaar/centrum. Op deze site is ook extra informatie te vinden. Een deskundige jury, met o.a. wethouder Marco Stam, zal op 22 december de ramen beoordelen. Op 23 december worden de winnaars van een eerste, tweede en derde prijs persoonlijk door leden van #Straatpraatje benaderd.  

Het idee voor de huidige vorm van de jaarlijkse lichtjestocht rondom Kerst is ontstaan door de beperkingen ten gevolge van Corona. Het is niet mogelijk om in een grote groep bijeen te komen, maar op deze manier kunnen we toch samen zorgen voor aandacht en licht voor elkaar.

Download de flyer

Lets Ruilwinkel

J.J.A. Goeverneurstraat 98
(K)lets Café

Iedere dinsdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur

De Lets Ruilwinkel maakt een laagdrempelige ontmoeting op 1,5 meter mogelijk. Iedere dinsdag en vrijdag van 13:00-16:00 uur (K)LETS café op het terras bij de winkel, Goeverneurstraat 98. Wij zorgen voor koffie en thee. Breng jij iets lekkers mee voor er bij?